2020-12-06 19:16:20• hírek • hirado.hu

Átjuthat a küszöbön a szélsőségesen magyarellenes párt

Nacionalista, magyarellenes párt juthat be a romániai parlamentbe, ezt mutatják a kiszivárgott exit poll adatok – hangzott el az M1 Híradójában.

Parlamenti választásokat tartanak vasárnap Romániában. Több mint 18 millió választópolgárt várnak az urnákhoz. Az eddigi részvételi adatok szerint országszerte kevesebb választó adta le voksát, mint a legutóbbi választáson.


A maszol.ro szerint részeredmények alapján úgy tűnik, bejut a parlamentbe a szélsőségesen nacionalista Szövetség a Románok Egységéért (AUR) nevű tömörülés. A portál szerint ez a szervezet a Nagy-Románia Pártnál is szélsőségesebb elveket képvisel.


A magyarlakta területeken is elmaradt a részvétel a korábbi két parlamenti választáshoz képest. Elemzők szerint ez az olyan szélsőséges erők parlamentbe jutását segítheti, akik az utóbbi években rendszeresen támadták az ott élő magyarokat. A romániai magyarok érdekképviselete minden szavazópolgárt arra buzdít, hogy a járványveszély ellenére, az óvintézkedések betartása mellett adja le szavazatát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: